2012. nov. 16.

Győztes ellenforradalom



1919-ben a mai napon, november 16-án vonultak be a fehér csapatok Budapestre és onnantól kezdve huszonnégy évig ez a nap a győztes ellenforradalom szimbóluma és ünnepnapja lett. Ez nekünk monarchistáknak is az egyik legnagyobb napunk, hiszen végre egy dicső dologra, a spanyol mellett Európában egyedül győztes magyar ellenforradalomra emlékezünk, mely után, ha nem is teljesen megtörtént a rend helyreállítása. Szimbolikus győzelmi dátum, hiszen pontosan egy évvel korábban, 1918. november 16-án kiálltották ki gróf Károlyi Mihályék a népköztársaságot. 

Ami a mai vonatkozását illeti: emlékezzünk meg hőseinkről egy imával, esetleg egy-egy virág elhelyezésével például Budapesten, az Egyetem téri (V. kerület) világháborús és ellenforradalmi ifjúsági emlékműnél, ahol idén a baloldal a Magyarország legnagyobb kudarcait jelképező köztársaságokat ünnepli, pont az említett dátum miatt. Legyen a szélbalosok és nagy "demokraták" szavaitól visszhangzó tér sarkában a szobornál egy-egy szál virág vagy nemzetiszín szalag, csak, hogy csendesen és szerényen jelezze: ti kiabálhattok amennyit akartok, mi győztünk!

4 megjegyzés:

Nobilis írta...

Egész jó bejegyzés lett volna,ha a spanyolokat nem említitek. Nem tudom minek kell minden posztba beleírni a spanyolokat,de úgy látszik nálatok ők az etalon.

Per Spegulo írta...

Ez egész pocsék bejegyzés lett volna, ha a spanyolokat nem említi.

Petrus Augustinus írta...

Nobilis uram, mi a baja a spanyolokkal? Meg kell őket említenünk, hát oly kevés a győztes ellenforradalom!

Nobilis írta...

Attól még,hogy egy ellenforradalom győztes,nem feltétlenül jó és legitim. Főleg úgy,hogy a falangisták elég sok atrocitást elkövettek a karlisták ellen,majd Franco illegitim módon egy olyan személyt jelölt utódjának,aki szintén illegitim volt a trón szempontjából. Nem véletlen,hogy jó pár emigráns karlista és a Bourbon-ház egy része sem tér addig vissza Spanyolországba,amíg János Károly ül a trónon. Semmi ünnepelni valót nem látok abban az "ellenforradalomban" meg nem hozta el a restaurációt.